matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja złożona
jasia:
Znaleźć funkcję w i z takie, że h=z o w ( funkcja złożona ) a) h(x)=|2−x| b) h(x)=sin
2
x
11 lis 17:27
Adamm:
x=(f ○ f
−1
)(x) |2−x|=(f ○ f
−1
)(|2−x|) f=x
3
f
−1
=
3
√
x
z(x)=|2−x|
3
, w(x)=
3
√
|2−x|
11 lis 17:30