2+n | ||
an=( | )n | |
3+n |
2+n | 1 | |||
( | )n=(1− | )n | ||
3+n | 3+n |
1 | ||
lim (1− | )n = e−1 | |
3+n |
2+n | 3+n−1 | 1 | ||||
( | )n = ( | )n = (1− | )n = | |||
3+n | 3+n | 3+n |
1 | 1 | |||
(1+ | )n = (((1+ | )−3−n)1/(−3−n))n = | ||
−3−n | −3−n |
1 | ||
((1+ | )−3−n)n/(−3−n) = e−1 | |
−3−n |
n+1 | ||
an=( | )n | |
n−3 |
4 | ||
((1+ | )n= e−1 ? | |
n−3 |
4 | ||
n→∞, (1+ | )n→e4 | |
n−3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |