Rozwiąż
=: Rozwiąż:
x2 +4x+ |x+2|=16
to będzie tak?
x(x+4)=16−|x+2| ?
11 lis 13:05
Adamm: Agata ?
zrób to tak
(x+2)
2+|x+2|−4=16
(x+2)
2+|x+2|−20=0
Δ=1+80=81
etc.
11 lis 13:06
Jerzy:
Dla : x ≥ −2 → x2 + 4x + x + 2 = 16
Dla: x < −2 → x2 + 4x − x − 2 = 16
11 lis 13:07
=: Adamm skad ta 4?
11 lis 13:22
Adamm: x2+4x=x2+4x+4−4=(x+2)2−4
11 lis 13:23
=: czyli ta 4 jest z tego (x2 +2)2 i odejmujemy 4 bo w równianiu mamy samo x2−4x ok juz wiem
11 lis 13:28
Adamm: tak, z (x+2)2, i w równaniu mamy samo x2+4
11 lis 13:30
Adamm: x2+4x
11 lis 13:30
=: ok a za t=|x+2| zamiast liczenia delty
to bd tak?:
t=|x+2|
t2 +t−20 =0
t(t+1) −20 =0
ii co dalej wtedy bedzie tak?
ze +20 do tego równania?
11 lis 13:35
=: z delty wyszło mi ze t=9 v t= − 9
11 lis 13:46
=: jest ktos na tym forum?
11 lis 13:55
Puma: Myslisz ze jestes taki madry ?
A skad pochodza Twoi rodzice czy dziadkowie? . Czy czasami nie ze wsi ?
Po drugie . srobuj napisac tak jak napisales 13:58 na innym forum to dostaniesz bana od razu
bez ostrzezenia
11 lis 14:06
11 lis 14:11