wzorując się na schemacie dokończyć zdania
Angela: wzorując się na schemacie dokończyć zdania
(a≤b) ⇔ (a<b) ⋁ (a=b) a,b ∊ R
a) (a≥b) ⇔ ...
Pytanie , jak się za to zabrać ?
11 lis 13:01
Angela: albo to
(a*b>0) ⇔ (a>0) ⋁ (b>0) ⋁(a=0 ) ⋁ (b=0)

? Coś takiego wyjdzie ?w tym przypadku ?
11 lis 13:08
Adamm: (a>b) ∨ (a=b) a, b∊ℛ
11 lis 13:09
Angela: tam w tym przykładzie powinno być (a*b≥0) ********
11 lis 13:09
Adamm: to zdanie które napisałaś jest fałszywe
11 lis 13:09
Adamm: (a*b>0) ⇔ (a>0 ∧ b>0) ∨ (a<0 ∧ b<0)
11 lis 13:11
Angela: A jak będzie wyglądac dla przykładu
a*b≥0

?
11 lis 13:11
Adamm: (a*b>0) ⇔ a=0 ∨ b=0 ∨ (a>0 ∧ b>0) ∨ (a<0 ∧ b<0)
11 lis 13:12
Adamm: a*b≥0 miało być
11 lis 13:13
Janek191:
a*b ≥ 0 ⇔ a*b > 0 ∨ a*b = 0
a*b > 0 ⇔ ( a > 0 ∧ b >0 ) ⋁ ( a < 0 ∧ b < 0)
11 lis 13:17
Angela: a*b<0 ⇔ (a>0 ⋀ b<0 ) ∨ (a<0 ⋀ b > 0 ) ?


?
11 lis 13:28
Adamm:
11 lis 13:31
Puma: Co wedlug ciebie oznacza niby nie mozna dzielic przez 0?
11 lis 14:38