matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie rozumiem
Agata:
Pomożcie mi z tymi zadaniami nie rozumiem ! Prosze o wytłumaczenie!
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/15057771_684537851715448_1161072597_n.jpg?oh=89de7549614bac33e5d725127991df67&oe=5827BDA7
Skopiowac
11 lis 12:41
Jerzy:
A czego nie rozumiesz ?
11 lis 12:43
Jerzy:
Widziałem, i co ?
11 lis 12:45
Adamm:
2. 290 a) x
2
=|x| x
2
−|x|=0 |x|(|x|−1)=0 x=0 lub x=1 lub x=−1 2.291 a) 2x
2
−|x|−15=0 Δ=1+120=121
1±11
|x|=
4
−10
|x|=3 lub |x|=
4
x=3 lub x=−3 2. 292 a) 0,5(x−1)
2
=2,5|x−1|−2 (x−1)
2
−5|x−1|+4=0 Δ=25−16=9
5±3
|x−1|=
2
|x−1|=4 lub |x−1|=1 x−1=±4 lub x−1=±1 x∊{−3, 5, 0, 2} wystarczy?
11 lis 13:02
Kacper:
Chyba chciała gotowca.
11 lis 15:20
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick