matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile różnych pierwiastków
AzanDeS:
Ile różnych pierwiastków ma równanie(x
2
− x)(x
2
+x) =0 Prosiłbym o rozwiązanie
Z góry Dziękuje
11 lis 12:14
zef:
x(x−1)x(x+1)=0 x
2
(x−1)(x+1)=0 x∊{0,1,−1}
11 lis 12:20