try
adam: dane sa funkcje f(x) = sinx i g(x) =−cosx mam odczytac dla jakich wartosci x f(x) ≥ g(x)
narysowałem
http://imgur.com/a/JllLk ale jak odczytac te punkty przeciecia zeby wyznaczyc wartosci
10 lis 22:59
Adamm: źle narysowałeś, miało być −cosx
10 lis 23:04
Adamm:

| | √2 | | √2 | |
przecięcia będą w tych punktach dla których sinx= |
| oraz −cosx= |
| |
| | 2 | | 2 | |
jednocześnie
10 lis 23:06
adam: ale ja nie widze tego na pierwszy rzut oka jak to obliczycz czy poprostu z tego ze przecinaja
| | π | |
sie dokladnie w polowie miedzy |
| a π ? |
| | 2 | |
11 lis 00:10
Puma: To sobie rozwiaz rownanaie
sin(x)= −cosx i po bólu
11 lis 09:49