matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
kappa:
3−x
funkcja homograficzna okreslona jest wzorem F(x)=
x+2
|F(x)|
naszkicuj wykres funkcji G(x)=
F(x)
10 lis 17:59
Adamm:
dziedzina, x≠−2 dziedzina dla funkcji g, x≠−2, x≠3
F(x)
dla F(x)>0 mamy G(x)=
=1
F(x)
F(x)
dla F(x)<0 mamy G(x)=−
=−1
F(x)
wystarczy rozwiązać nierówność
10 lis 18:12
kappa:
dzieki
10 lis 18:16