matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
jasny:
dV
dvi
s
A=
=
=v'i
s
+vi
s
'
dt
dt
i
s
to wersor, zapis matematyczny rozumiem, a mógłby ktoś wyjaśnić mi co to jest pochodna wersora: i
s
' ?
jest to zapis wektorowy więc wektory zapisałem jako duże litery
10 lis 14:17