1 | ||
1. ∫ | ||
x2+x−6 |
1 | ||
2. ∫ | ||
x2+3x−4 |
x2 | ||
3. ∫ | ||
4−x6 |
1 | ||
4. ∫ | ||
x2−5x+6 |
dt | |
=x2dx | |
3 |
1 | dt | 1 | dt | 1 | dt | 1 | dt | ||||||||
∫ | = | ∫ | = | ∫ | + | ∫ | = | ||||||||
3 | 4−t2 | 3 | (2−t)(2+t) | 12 | 2−t | 12 | 2+t |
1 | 1 | −1 | 1 | |||||
=− | ln|2−t|+ | ln|t+2|+C= | ln|2−x3|+ | ln|2+x3|+C | ||||
12 | 12 | 12 | 2 |
1 | A | B | |||
= | + | ||||
x2+x−6 | x+3 | x−2 |
1 | A | B | |||
= | + | ||||
x2+3x−4 | x+4 | x−1 |
x2 | ||
∫ | dx | |
4−x6 |
1 | dt | ||
∫ | |||
3 | 4−t2 |
1 | A | B | |||
= | + | ||||
4−t2 | 2−t | 2+t |
1 | A | B | |||
= | + | ||||
x2−5x+6 | x−2 | x−3 |
1 | 1 | |||
Jasne, powinno być | zamiast | ![]() | ||
12 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |