matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
morgos:
jesli dla pewnego kata ostrego alfa mamy sin alfa=M to tanges alfa równa sie
10 sty 20:40
Julek:
sinα = M
sinα
M
tgnα =
=
cosα
cosα
Z jedynki trygonometrycznej : cosα =
√
1−sin
2
α
M
tgnα =
√
1−M
2
10 sty 20:46
morgos:
dziekuje
10 sty 20:48