matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuk wykres funkcji
Jaro:
−3
Narysuj wykres funkcji f(x) =
−2 Określ własności funkcji
x+4
10 lis 00:47
Mila:
1) rysujesz wykres funkcji
−3
g(x)=
x
2) translacja wykresu o wektor [−4,−2]⇒otrzymujesz wykres funkcji:
−3
f(x)=
−2
x+4
10 lis 17:28