matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz x i y
matms:
Liczby x i y są liczbami spełniającymi równanie (x−y−1)
2
+ (x+y−7)
2
= 0 . Wyznacz te liczby
9 lis 23:16
Mila:
x−y−1=0 i x+y−7=0 x−y=1 x+y=7 +−−−−−− 2x=8 x=4 y=3
9 lis 23:23