Nierówności wymierne z wartościa bezwzględną.
TheOnlyOnee: Witam!
Mam następujące pytanie, jaki jest najłatwiejszy i najbardziej efektywny sposób rozwiązywania
takich nierówności?
9 lis 22:53
Mila:
|x+2|≤4*|2x−3| /
2
x
2+4x+4≤16*(4x
2−12x+9) ⇔
9x
2−28x+20≥0
Δ=784−720=64
| | 28−8 | | 10 | | 28+8 | |
x1= |
| = |
| lub x1= |
| =2 |
| | 18 | | 9 | | 18 | |
rozwiązuj pozostałe podobnie
9 lis 23:02
10 lis 08:33
padaras i pay:
To paczemu ty kitajew łżesz że nie wiesz jak się rozwiązuje i jeszcze ci za to płacą,przecież
rozwiązałeś jako Mila,a nawet dałeś link do stosownych stron internetu skąd można przepisać
takie pouczające(i nauczające czasami to też)zadanie
10 lis 08:58