matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg2α=-8 to α= ?
Mefio:
Potrzebuje policzyć to wyrażenie tg2α=−8 to α= ? wystarczy nawet jak ktoś mi powie jak to na kalkulatorze naukowym policzyć.
9 lis 22:44
PW:
Jeżeli tanβ = −8, to liczysz:
tan
−1
(−8) = β.
9 lis 22:51