matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc dziękuje
Dawid:
Oblicz : Log
2
x= −2/3 Log
2
8 {2} Log
x
36=−2
9 lis 19:16
Krzysiek:
Liczysz wszystko z definicji logarytmu log
a
b=c ⇔a
c
=b l
9 lis 19:25
Krzysiek:
np log
x
36=−2
1
1
x
−2
= 36 to x=
bo (
)
−2
= 6
2
= 36
6
6
9 lis 19:32