Witajcie
Blazkowicz: Dany jest układ równań:
| ⎧ | 5x+y=−m+13 | |
| ⎩ | −3x−2y=−5m−5 |
|
Wiedząc, że para (x,y) jest rozwiązaniem tego układu, znajdź najmniejszą wartość wyrażenia
x
2−2y.
Dla jakiej wartości parametru m (m∊R) jest ona osiągana?
Macie odpowiedź do tego zadania? Bo chciałbym sprawdzić.
9 lis 18:50
Krzysiek: No witam .
A Ty masz jakie rozwiazanie ?
9 lis 18:53
Blazkowicz: nie chodzi mi o rozwiązanie, tylko sam wynik
9 lis 19:05
Krzysiek: No zeby dostac wynik to nalezy to rozwiazac .
Napisz z jakiego zbioru to jest zadanie i nr zadaniia .
9 lis 19:08
Blazkowicz: nie wiem, miałem na sprawdzianie
9 lis 19:17
Krzysiek: jestem zmeczony . Nie chce mi sie tego liczycz .
Moze jakiemus maturzyscie sie zechce .
9 lis 19:20
Mila:
x=3−m
y=4m−2
f(m)=(3−m)
2−2*(4m−2)⇔
f(m)=m
2−14m+13
f(7)=49−14*7+13=62−98=−36 najmniejsza wartość f(m)
9 lis 20:10
Blazkowicz: dziękuję
9 lis 20:23
Mila:
9 lis 21:49