matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Moduł liczby zespolonej
Karol:
|(1+i)z+(1−i)| = 1 z=x+yi |x−y+1+(y+x−1)i|=1 Z układu równań wyszło mi z
1
=−i z
2
=−1, podczas gdy na wolfram alpha z
1
=
−1
√
2
+i z
2
=
1
√
2
+i
9 lis 17:47