matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek
Marek:
Oblicz objetosc i pole powierzchni calkowitej kuli wpisanej w stozek, ktorego dlugosc wysokosci jest rowna dlugosci jego srednicy.
9 lis 16:54
Adamm:
1
P=
h
2
2
√
5
x=
√
h
2
/4+h
2
=
h
2
h+
√
5
h
p=
2
h+
√
5
h
P=r*
2
1
h
2
2
h
(
√
5
−1)h
r=
=
=
h+
√
5
h
2
1+
√
5
4
masz promień, z tego już resztę wyprowadzisz
9 lis 17:22