matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Lolalolalo:
Oblicz Limx→2
x
2
−3x+2
3x
2
−6x
Proszę o zapisanie obliczeń. Wynik powinien wynosić 0,1(6)
9 lis 14:57
Jerzy:
(x−1)(x−2)
x −1
1
= lim
= lim
= [
] = 0,1(6)
3x(x−2)
3x
6
9 lis 15:03