Fruu pomórz
Ala: widzę ze Fruu to ktoś o wielkim poziomie inteligencji skoro pomaga wszystkim ,dlatego też
proszę pomóż mi z tym zadaniem. w kole poprowadzono cięciwe,tworzącą
kat 30stopni ze średnicą.Cięciwa dzieli średnicę na dwa
odcinki,mające gługości 10 cm i 4cm.Oblicz odległość cięciwy od środka okręgu
10 sty 20:16
Eta: pomagam.... rysuję .... cierpliwości
10 sty 20:25
Fruu: nie no, jaka apostrofa

Eta Ci pomoze =)
10 sty 20:26
Ala: Eta dziękii.Ratujesz mi życie

10 sty 20:28
Fruu: Ala jedna prośba, zebys nie spamowala kilkakrotnie tym samym zadaniem, najwyzej dawaj posty pod
to zadanie zeby odswiezyc temat =)
10 sty 20:36
Ala: Ok,ale wybacz byłam zdesperowana
10 sty 20:42
Eta:

2r=IBDI= IBAI +IADI= 10+4
ISAI= r−4 = 3
z trójkata prostokątnego AES
2x = 3 =>
x = 1,5 cm
10 sty 20:44
10 sty 20:49