matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja odwrotna
Arabela:
Wyznacz funkcję odwrotną do: (nie wyznaczaj dziedziny) f(x)=3
arctg(5x+2)
Mógłby mi ktoś pomóc?
9 lis 09:33
ICSP:
y = 3
arctg(5x + 2)
log
3
y = arctg(5x + 2) tg(log
3
y) = 5x + 2 itd.
9 lis 10:09