matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Janek:
Wyznacz dziedzinę funkcji ( liczby zespolone )
2x−3
y=
√
cos x
+
√
−x
2
+4x−3
dla rzeczywistych to by było cosx≥0 oraz
√
−x
2
+4x−3
wieksze od 0 ale dla zespolonych nie bardzo wiem jak to zrobić proszę o pomoc.
8 lis 22:42
Mila:
−x
2
+4x−3≠0
8 lis 22:44
Janek:
Dziękuję!
√
Δ
=2 x1=3 x2=1 y∊R\{1;3} ?
8 lis 22:50