1 | ||
cos2x= | ||
2 |
√2 | ||
√cos2x = | ||
2 |
√2 | ||
w. bezwzgledna z cosx= | ||
2 |
√2 | √2 | |||
cosx= | lub cosx=− | |||
2 | 2 |
π | π | |||
x= | +2kπ lub x=− | +2kπ | ||
4 | 4 |
3π | 3π | |||
x= | +2kπ lub x=− | + 2kπ ![]() | ||
4 | 4 |
π | kπ | |||
w odpowiedzi mam ze x=− | + | − czemu tylko jedno rozwiazanie? | ||
4 | 2 |
−3 | −1 | 1 | 3 | |||||
π, | π, | π, | π | |||||
4 | 4 | 4 | 4 |
π | ||
stanowią ciąg arytmetyczny o różnicy | . | |
2 |
−1 | π | |||
Jeżeli wystartujemy od | π i będziemy "skakać co | ", to właśnie otrzymamy wszystkie | ||
4 | 2 |
1 | π | |||
− | π + | •k, k∊C. | ||
4 | 2 |
π | ||
2x = | + kπ, k∊C | |
2 |
π | π | |||
x = | + k• | , k∊C. | ||
4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |