planimetria
jaa:

A = 6
B = 8
Oblicz długość odcinka x.
Wiem że jest jakiś tam wzór że x jest równy
√xy z przeciwprostokatnej chyba nie wiem zbyt jak
zrobic to zadanie wiec prosze o pomoc
8 lis 20:59
ICSP: 1. Policz przeciwprostokątną
2. Policz pole (na dwa sposoby)
8 lis 21:08
PW: Gdybyś opisał na tym trójkącie jakiś tam okrąg i jeszcze odpowiedział sobie − x jest wysokością
czy środkową (a może jeszcze czymś innym), to byłoby sensowniej.
8 lis 21:10
321: mam wzorem p= 1/2*a*b to mam 24 a drugim sposobem że jak?
8 lis 21:10
321: x to wysokosc jest
8 lis 21:11
ICSP: Wzór na pole trójkąta znasz ?
8 lis 21:16
321: no P=1/2*a*b
8 lis 21:17
ICSP: a pisząc go dla przeciwprostokątnej( oznaczmy ją przez c)
8 lis 21:35
Mila:
c
2=6
2+8
2
c
2=100⇔c=10
5h=24
======
8 lis 22:32