Z serii głupie pytanie :)
murarztynkarzakrobata: Witam.
Czy zapis x=1 v x=2 v x=3, oznacza to samo co x∊{1,2,3}
8 lis 20:28
Jerzy:
Tak.
8 lis 20:28
PW: Nie ma głupich pytań.
Pierwszy zapis to alternatywa (układ) trzech równań. Drugi zapis oznacza rozwiązanie tego
układu. Formalnie nie oznaczają więc tego samego.
8 lis 20:30
Jerzy:
PW ... .bez doktoratów !
To po prostu inny zapis
8 lis 20:36
murarztynkarzakrobata: Dzieki za odpowiedz
8 lis 20:38
PW: Ciekawe, czy powiedziałbyś to samo dla napisów sformułowanych dla x∊<0,π):
| | π | |
sinx = 1 ∨ cosx=0 ∨ ctgx=0 i x∊{ |
| }. |
| | 2 | |
Przyjmij to z humorem.
8 lis 20:51
Jerzy:
Przyjmuję z humorem .... tam mamy zbiór trzyelementowy, tutaj nieskończony
8 lis 20:56
Benny: Czemu nieskończony?
8 lis 21:08