matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Andzia:
Oblicz granice
xe
−
1
4
x
2
lim =
x
x→+
∞
8 lis 19:36
Adamm:
xe
−x
2
/4
lim
= lim e
−x
2
/4
= 0
x
8 lis 19:38
Jerzy:
1
= lim
e
x
2
/4
8 lis 19:39
Andzia:
Jeszcze jedno pytanie xd lim xe
−
1
4
x
2
= 0? x→+
∞
i x→−
∞
8 lis 19:46
Adamm:
tak
8 lis 19:49
Andzia:
1
A lim
=0?
1+e
−x
x→+
∞
8 lis 20:51
Andzia:
czy +
∞
8 lis 21:34
Omikron:
A podstaw za x +
∞
8 lis 21:37
Andzia:
1
1
to będzie
=
=0 tak?
1+0
1
8 lis 21:40
Omikron:
1/1=0
8 lis 21:41
Andzia:
1 sory xd haha
8 lis 21:44
Omikron:
8 lis 21:45
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick