√5−1 | ||
1) f(x) = | ( | )|x| −1| | |
2 |
x | ||
2) f(x) = | (√π−1)x | |
|x| |
√5−1 | |
∊(0,1) zatem | |
2 |
√5−1 | ||
g(x)=( | )x funkcja wykładnicza malejąca | |
2 |
√5−1 | ||
g(1)= | ≈0.6 | |
2 |
√5−1 | ||
2) przesunięcie w dół o jedną jednostkę⇒[N[p(x)}]=( | )x−1 | |
2 |
√5−1 | ||
3) symetria niebieskiego wykresu względem OY⇒h(x)=( | )|x|−1 | |
2 |
√5−1 | ||
f(x)=|( | )|x|−1| | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |