4 | π | π | ||||
arctg | =α i α∊<− | , | > | |||
3 | 2 | 2 |
α | ||
cos | =x | |
2 |
4 | 4 | π | ||||
tg(arctg | )=tgα⇔tgα= | ⇔α∊(0, | ||||
3 | 3 | 2 |
sinα | sinα | 4 | 4 | |||||
tgα= | ⇔ | = | ⇔ sinα= | *cosα | ||||
cosα | cosα | 3 | 3 |
4 | ||
( | *cosα)2+cos2α=1 i cosα>0 | |
3 |
3 | ||
cosα= | ||
5 |
α | ||
cosα=2cos2 | −1⇔ | |
2 |
3 | α | 8 | α | ||||
=2cos2 | −1⇔ | =2cos2 | |||||
5 | 2 | 5 | 2 |
α | 4 | |||
cos2 | = | |||
2 | 5 |
α | 2 | |||
cos | = | |||
2 | √5 |
2 | ||
x= | ||
√5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |