funkcja
Paula: mam zadanie związane z funkcją której wogóle nie rozumiem pomóżcie proszę
Funkcją , której wykres przechodzi przez I i II ćwiartkę układu współrzędnych jest funkcja : i
do wyboru jest :a y=5x b) y=−4x c) y=5 d) y=x+2
pomóżcie proszę wraz z obliczeniami, gdyż nie wiem jak to zrobić
10 sty 19:49
Fruu: najlepiej narysowac te funkcje. podpunkt c) bedzie na 100% poprawny, bo to funkcja stała,
przechodzaca przez cwiartki 1 i 2
10 sty 19:51
Paula: dziękuję bardzo
10 sty 19:51
Fruu:
10 sty 19:52