π | ||
wiec 2x= | +2kπ /:2 | |
2 |
π | π | |||
x= | + 2kπ? czy x = | + kπ? ten okres funkcji tez sie dzieli? | ||
4 | 4 |
π | √2 | |||
mam jeszcze zadania wskaż liczby x ∊ ( | ;π) które spełniaja równanie sin2x=− | |||
2 | 2 |
3π | 2π | 5π | 7π | |||||
A. x= | B. x= | C. x= | D. x= | |||||
4 | 3 | 8 | 8 |
π | ||
nie rozumiem przeciez w ( | ;π) sinus nawet nie ma wartosci ujemnych to jak to rozwiazac | |
2 |
5π | −π | |||
2x= | +2kπ lub 2x= | +2kπ | ||
4 | 4 |
5π | −π | |||
x= | +kπ lub x= | +kπ | ||
8 | 8 |
π | ||
Odl. między zielonymi kropkami to | ||
2 |
π | ||
a rownanie sin(3x+1)=−1? chcialem za te jedynki podstawic | ale to chyba nie tak | |
2 |
π | π | |||
to wtedy byloby 3x+ | = − | |||
2 | 2 |
π | 2kπ | |||
x=− | + | ![]() | ||
3 | 3 |
3π | ||
3x+1= | +2kπ | |
2 |
3π | ||
3x= | +2kπ−1 | |
2 |
π | 2 | 1 | ||||
x= | + | kπ− | ||||
2 | 3 | 3 |
π | ||
3x+1=− | +2kπ | |
2 |
π | ||
3x=− | +2kπ−1 | |
2 |
π | 2 | 1 | ||||
x=− | + | kπ− | ||||
6 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |