matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość kuli
agaa815:
1.Oblicz objętość kuli,której pole powierzchni jest równe 576 pi.
7 lis 20:46
Janek191:
P = 4 π R
2
= 576 π / : 4π R
2
= 144 R = 12 więc
4
V =
π*R
3
=
3
7 lis 20:47
Adamm:
P=4πr
2
=576π r
2
=144 r=12
4
V=
π12
3
=2304π
3
7 lis 20:48