matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objetosc ostroslupa
aga8155:
Oblicz objetosc ostroslupa prawidlowego czworokątnego,którego wszystkie krawędzie mają długosc 8cm.
7 lis 19:42
Janek191:
a = 8 2 x = 8
√
2
x = 4
√
2
h
2
= 8
2
− x
2
= 64 − 32 = 32 = 16*2 h = 4
√
2
1
V =
a
2
* h =
3
7 lis 19:48