Środek okręgu opisanego na trójkącie i równanie płaszczyzny
Aneta_97: Witam serdecznie, czy ktoś mógłby mi pomóc z takimi zadaniami? Byłabym bardzo wdzięczna

Zadanie 2
Znajdź środek okręgu opisanego na trójkącie o wierzchołkach
A = (0,0,1),B= (3,2,1) oraz C= (0,3,4).
Zadanie 3
Wyznacz równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty
A = (2,1,−4) B= (3,0,−3) oraz C= (1,5,2).
7 lis 19:19
Adamm: zd.3
AB=<1, −1, 1>
AC=<−1, 4, 6>
ABxAC=<−10, −7, 3>
−10(x−2)−7(y−1)+3(z+4)=0
7 lis 19:31
Krzysiek: Zadanie nr 2
Wiemy ze srodek okregu opisanego na trojkacie lezy na przecieciu sie symetralntch bokow
To juz powinno wystarczyc Tobie do rozwiazania tego zadania wedlug mnie .
7 lis 19:36