matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy dobrze zapisałam ten wielomian ?
Celesta27:
Czy jeżeli mam w(x)=x
5
−x
4
+x
2
−3x+5 dla x= 0,5 To wielomian będzie wyglądał tak : w(0,5)= 0,5
5
− ( 0,5)
4
+ 0,5
2
− 3×0,5 + 5
7 lis 18:30
Krzysiek:
Dobrze Mnozenie raczej zapisuj tak
*
7 lis 18:32