matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ, czy funkcja jest jednomianem, jeśli tak
Celesta27:
Określ, czy funkcja jest jednomianem, jeśli tak, to podaj jego stopień. a) y=3x
−1
b)y= 0,6x
11
c) y=x
2
× X d) y=
x
2
x
7 lis 17:57
Krzysiek:
Definicja jednomianu brzmi jak ?
7 lis 18:00