Wyznacz zbiory
BiednyStudent: Naszkicować zbiór A∩B gdy
A= {(x,y)∊R2 : x
2+y
2+4x−2y≥1}
B= {(x,y)∊R2 : y+x
2+2x>0}
O ile z pierwszym (A) nie miałem żadnego problemu tak nie bardzo wiem jak zabrać sie za ten
drugi,na początku myślałem że to funkcja kwadratowa ale ten y mnie trochę zbił z tropu.
Jak to rozwiązać?
+nie mogę pisać odpowiedzi ktoś wie dlaczego?
Help
7 lis 17:39
Krzysiek: jesli problem wystapil teraz to bedzie cos z przegladarka (teztak mialem
Jesli wczesniej byl to czemu nie piszesz do Jakuba ?
7 lis 17:44
Mila:

Spróbuj się na nowo zalogować.
A:
x
2+y
2+4x−2y≥1
(x
2+4x)+(y
2−2y)≥1
(x+2)
2−4 +(y−1)
2−1≥1
(x+2)
2+(y−1)
2≥6 obszar poza kołem o środku S=(−2,1) i r=
√6, z punktami okręgu
B:
y+x
2+2x>0⇔
y>−x
2−2x obszar nad parabolą , bez punktów paraboli
7 lis 18:15