nnfdf
mat: #!/bin/bash
echo "podaj ile pieter :"
read a
for i in `seq 0 $[a−1]`
do
for i in `seq 2 $[a−1]`
do
echo " "
done
for i in `seq 0 $[a+a]`
do
echo "*"
done
done
echo −e "\n"
a chciałbym by ten skrypt robił to samo co ten program
chciał♥by by robił to samo co ten program : #include <iostream> #include <windows.h> using
namespace std; int ile; int main() { cout<<" ile pieter?"<<endl; cin>>ile; system("cls"); for
(int i=0;i<=(ile−1);i++) { { for(int j=2;j<=(ile−i);j++) { cout<<" "; //wolna przestrzeñ } for
(int j=0;j<=(2*i);j++) { cout<<"*"; } }cout<<endl; } return 0; } gdzie robię błąd w tym
skrypcie
7 lis 14:53
mat: chciał♥by by robił to samo co ten program :
#include <iostream>
#include <windows.h>
using namespace std;
int ile;
int main()
{
cout<<" ile pieter?"<<endl;
cin>>ile;
system("cls");
for (int i=0;i<=(ile−1);i++)
{
{
for(int j=2;j<=(ile−i);j++)
{
cout<<" "; //wolna przestrzeñ
}
for (int j=0;j<=(2*i);j++)
{
cout<<"*";
}
}cout<<endl;
}
return 0;
}
7 lis 14:54