wkdcm
mat: #!/bin/bash
tablica=(1 9 2 3 11 23 0 −3 31 11 93 223 −1312)
rozmiar=${#tablica[@]}
min=${tablica[0]}
max=${tablica[0]}
for i in `seq 0 $[rozmiar−1]`
do
if [ ${tablica[$i]} −lt $min ]
then
min=${tablica[$i]}
fi
if [ ${tablica[$i]} −ge $max ]
then
max=${tablica[$i]}
fi
done
echo $min
echo $max
chciał♥by by robił to samo co ten program :
#include <iostream>
#include <windows.h>
using namespace std;
int ile;
int main()
{
cout<<" ile pieter?"<<endl;
cin>>ile;
system("cls");
for (int i=0;i<=(ile−1);i++)
{
{
for(int j=2;j<=(ile−i);j++)
{
cout<<" "; //wolna przestrzeñ
}
for (int j=0;j<=(2*i);j++)
{
cout<<"*";
}
}cout<<endl;
}
return 0;
}
gdzie robię błąd w tym skrypcie
7 lis 14:50
mat: zły program wkleiłem, na górze doddałem dobre zadanie
7 lis 14:54