matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich
AzanDeS:
Dla jakich wartości parametru m funkcja f(x)=−2x
2
−3mx−8 jest malejąca jedynie w przedziale (6,
∞
) a) m=−8 b) m=−4 c) m=4 d) m=8 Z góry Dziękuje
7 lis 14:11
Janek191:
3m
3
4
p =
= −
m = 6 / *( −
)
− 4
4
3
m = − 8
7 lis 14:16