matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz równanie
difx11:
4/x=3/2+x BARDZO PROSZĘ O DOBRE I SZYBKIE ROZWIĄZANIE ZADANIA
7 lis 01:53
Janek191:
4
3
=
?
x
2 + x
x ≠ 0 i x ≠ − 2 Mnożymy na krzyż : 4*(2 + x) = 3 x 8 + 4 x = 3 x 4 x −3 x = − 8 x = − 8 =====
7 lis 07:00