pochodne
jasny: | | dv | | d | | d | | 2*64t | |
as= |
| = |
| √Vx2+Vy2= |
| √64t2+9= |
| = |
| | dt | | dt | | dt | | 2*√64t2+9 | |
hej wiem ze zagadnienie z fizyki ale chodzi o działania na pochodnych: wiem skąd wszystko sie
bierze do zapisu z "d" a potem gdy pochodne znikają to nie mam pojecia skąd wzieły sie te
przekszatłcenia. wyjaśni ktoś ?
6 lis 23:34
AM2: pochodna funkcji złożonej.
x1/2 d/dx = 1/2 *x−1/2
64t2+9 d/dt = 2*64t
6 lis 23:38
jasny: okej już sobie przypominam wszystko dziękuje
6 lis 23:43