matematykaszkolna.pl
studia maturzystka: Mam pytanie odnośnie studiów na UJ emotka W programie kierunku, na który się wybieram są m. in. takie przedmioty: Analiza matematyczna I MS / I MT Podstawy fizyki: Mechanika MS / MT Podstawy pracy w systemie Linux *** Moje pytania: 1. Czym konkretnie różni się MS od MT? Zauważyłam, że w przypadku matmy liczba punktów ECTS jest taka sama, natomiast z fizyki za MT jest o 3 punkty więcej niż za MS (ale też 30 wykładów więcej, co w sumie wydaje się w porządku). Lepiej wziąć trudniejszą opcję czy w miarę wypośrodkować? 2. Jeśli chodzi o podstawy Linuxa − czy wypadałoby wcześniej zaznajomić się z tym systemem, czy zdarza się, że na zajęcia przychodzą totalne laiki? Lepiej go wcześniej zainstalować na własny sprzęcie i trochę ogarnąć? Bo w szkole niestety nie miałam styczności.
6 lis 23:16
Metis: Czemu wybiegasz tak bardzo w przyszłość? ZWOLNIJ emotka
6 lis 23:18
AM2: Jestem na Informatyce na UW, ale linux na wszystkich zajęciach mieliśmy od totalnych podstaw więc nie sądzę żebyś musiała się stresować emotka
6 lis 23:25
aaaa: 2. Skoro podstawy to raczej nie trzeba zaznajamiać się z nim, wbrew pozorom nie ma tam nic trudnego
6 lis 23:27
maturzystka: A, to spoko emotka No nie wiem czy tak wybiegam, przecież to już za niecały rok. Wolę ogarnąć wcześniej, żeby nie władować się w studia, na których nie dałabym sobie rady.
6 lis 23:27