matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź, czy poniższa równość jest prawdziwa.
żuras:
√
2
+
√
3
=
√
5+2
√
6
6 lis 22:48
PW:
Jeżeli a i b są dodatnie, to a = b ⇔ a
2
= b
2
.
6 lis 22:50
Janek191:
√
5 + 2
√
6
=
√
5 + 2
√
2
*
√
3
=
√
2 + 2
√
2
*
√
3
+ 3
=
√
(
√
2
+
√
3
)
2
= =
√
2
+
√
3
7 lis 07:26