wzór na długość liczby
Kamil: Wzór na długość liczby? np 1234 = 4 itp
6 lis 22:11
PW: Co to za pierdoły?
6 lis 22:19
Krzysiek: Masz liczbę a, znajdujesz takie n dla którego takie dwie nierówności zachodzą: 10n ≤ a <
10n+1, odpowiedzią jest n+1
6 lis 22:20
Kamil: PW o co Ci chodzi lol
6 lis 22:23
5-latek: Kamil chodzi o to ze trolujesz .
6 lis 22:27
Kamil: Nie troluję, szukałem wzoru. Znalazłem − C(n) = log(n+1), a tak naprawdę to PW mnie
strolował.., no ale cóż, zawsze znajdą się jacyś obrońcy forum..
6 lis 22:38
PW: Kamil, zawracasz głowę pytając o rzeczy niesprecyzowane. Twoja "odpowiedż" C(n) = log(n+1)
jest wręcz humorystyczna. Może najpierw zastanów się o co pytasz i poszukaj odpowiedzi gdzie
indziej, zanim tu napiszesz.
6 lis 22:44
Kamil: Mam na imię Kamix, nie wystarczy?
6 lis 22:47
g: floor(log10 n)+1
Ten wzór nie obejmuje liczby 0.
7 lis 12:11