matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ròwnanie wykładnicze
Kacper:
Cześć, jak się za to zabrać? 10
x
+ 10
−x
=2
6 lis 20:51
opiekacz_do_chleba:
10
2x
+1=2*10
x
10
2x
−2*10
x
+1=0 (10
x
−1)
2
=0 10
x
=1 x=0
6 lis 20:53
Kacper:
Dzięki
6 lis 20:57