Logarytmy
hubi: O co chodzi?
Wiadomo że log2 = 0,3010
log3= 0,4771
log4 = 06990
Oblicz log następujących liczb:
4 ; 12; 20; 45
Mam z 4 zrbić logarytm np. log216=4 czy jak?
6 lis 18:54
opiekacz_do_chleba: oblicz log4, log12, log20, log45
6 lis 19:00
Eta:
log4= log2
2= 2log2=.....
log12= log4*3= 2log2+log3=....
log20= log2*10= log2 +1=...
| | 90 | |
log45= log |
| = log9+log10 −log2= 2log3 +1 −log2=.... |
| | 2 | |
6 lis 19:01
===: ... chodzi o poprawne przepisanie (przerysowanie) treści zadania
6 lis 19:01
hubi: Ok dzięki
6 lis 19:01