sinα + sinβ − sin(α+β) | α | β | |||
=tg | *tg | ||||
sinα + sinβ + sin(α+β) | 2 | 2 |
α+β | α−β | α+β | α+β | |||||
2sin | *cos | − 2sin | *cos | = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
α+β | α−β | α+β | α+β | α | β | |||||||
=2sin | ( cos | −cos | ) 2sin | *2sin | *cos | |||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
| |||||||||||||||||
....= | = ..... =P | ||||||||||||||||
|
α+β | α | β | ||||
................. =2sin | *2 sin | *sin | ||||
2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |