matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje trygonometryczne
Wujas:
m
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć skąd z m−a= a sinα wzięło się a=
Byłbym bardzo
1+sinα
wdzięczny za każdą pomoc.
6 lis 17:58
opiekacz_do_chleba:
m=a+asinα m=a(1+sinα)
m
=a przy założeniu że 1+sinα≠0
1+sinα
6 lis 17:59