Zapis liczby pierwszej za pomocą kwantyfikatorów.
xazez: Zapis liczby pierwszej za pomocą kwantyfikatorów.
X− liczba pierwsza
Czy ktoś mógłby sprawdzić poprawnośc mojego zapisu ?
∀x∊N : (x|n=0)⇔(n=1 ⋁ n=x)
6 lis 17:20
xazez:
6 lis 17:38
opiekacz_do_chleba: (x|n=0) co to jest za zapis?
6 lis 17:42
pablito: x dzieli n
6 lis 17:43
pablito: po co to 0?
6 lis 17:44
xazez: Nawyki z programowania i zapisu x%n=0. Czyli bez =0 będzie wszystko w porządku ?
6 lis 17:50
pablito: bez = ale dla każdego x\1
6 lis 18:02
Saizou : ale nawyk z programowania powinien być (np.z C czy C++)
x % n == 0, bez sensu byłoby przypisywać wartość pod wynik modulo
6 lis 18:08